Ratatouille s bylinkami

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 60 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 800 g Rajčata loupaná (konzervovaná)
  • 1 kávová lžička Cukr krupice
  • 2 ks Cibule
  • 1 ks Lilek
  • 2 ks Cuketa
  • 1 ks Tymián čerstvý
  • 1 ks Bobkový list
  • 1 ks Celer řapíkatý
  • 1 ks Bazalka
  • 1 ks Petržel kudrnka
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 1 špetka Sůl
  • 2 stroužek Česnek
  • 0.02 polévková lžíce Olej olivový
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 97 kcal
  • Sacharidy 23 g
  • Tuky 2 g
  • Sodík 356 mg
  • Bílkoviny 4 g
  • Uhlovodany 23 g
  • Cholesterol 0 mg
  • Draslík 738.2 mg
  • Vláknina 14222 mg
  • Vitamín A 14222 mg
  • Vitamín B6 0.4 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 47.6 mg
  • Vitamín E 1.6 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 4.6 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Lilek hrubě nakrájíme, vložíme do cedníku a posypeme solí. Necháme 30 minut odstát, poté jej opláchneme a osušíme papírovou utěrkou.

  • 2

    V hrnci na středně vysokou teplotu zahřejeme olej, přidáme na tenká kolečka nakrájenou cibuli, zmírníme teplotu a za častého míchání 10 minut opékáme. Vložíme prolisovaný česnek a pečeme další 2 minuty. Cibule by měla změknout a zezlátnout. Přidáme do hrnce lilek, cukety nakrájené na kolečka, nakrájená rajčata i se šťávou, bouquet garni (svázaný tymián, petrželka, bazalka, bobkový list a řapíkatý celer), cukr a podle chuti pepř a sůl. Vše přivedeme k varu a při velmi mírné teplotě, pod pokličkou a za občasného míchání 30 minut dusíme doměkka.

  • 3

    Hotový pokrm podle chuti přisolíme. Vyjmeme bouquet garni, upravíme na mísu, ozdobíme lístky čerstvé bazalky a ihned podáváme.

Komentáře k receptu