Zeleninová kari polévka

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 90 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 400 g Hrášek
  • 250 g Dýně
  • 400 ml Mléko kokosové
  • 1 ks Brambory
  • 4 ks Cuketa
  • 4 ks Mrkev kořen
  • 1 ks Pastinák
  • 2 ks Tuřín
  • 3 ks Chilli paprička sušená
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 4 stroužek Česnek
  • 1 l Voda pitná
  • 2 polévková lžíce Máslo čerstvé
  • 1 polévková lžíce Kari koření
  • 1 polévková lžíce Zázvor mletý
  • 2 polévková lžíce Kurkuma
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 599 kcal
  • Sacharidy 68 g
  • Tuky 377 g
  • Sodík 148 mg
  • Bílkoviny 15 g
  • Uhlovodany 50 g
  • Cholesterol 12 mg
  • Draslík 1359.7 mg
  • Vláknina 43173.8 mg
  • Vitamín A 43173.8 mg
  • Vitamín B6 0.7 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 72.7 mg
  • Vitamín E 2.6 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 22.3 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Brambory i kořenovou zeleninu očistíme, omyjeme, oškrábeme a, nakrájíme na malé kousky. Na kostičky pokrájíme také dýni, cuketu krájíme na plátky. Česnek oloupeme a prolisujeme, čili papričky velmi jemně rozkrájíme.

  • 2

    Do rozehřátého másla dáme kurkumu, prolisovaný česnek, kari, zázvor, chilli papričky a opékáme, dokud koření nezačne intenzivně vonět.

  • 3

    Nakrájemnou zeleninu (kromě cukety a hrášku) vložíme do vody, přidáme opečené koření a vaříme přibližně 45 minut, dokud zelenina zcela nezměkne. Potom přidáme kokosové mléko, cuketu a hrášek, vaříme dalších asi 15 minut. Podle chuti osolíme a opepříme.

Komentáře k receptu