Pečená zelenina s Aljašskou treskou

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 42 minut
Počet porcí: 2

Suroviny

  • 200 g Cuketa
  • 200 g Aljašská Treska filé LIDL
  • 1 kávová lžička Olej olivový
  • 0.25 kávová lžička Sůl bylinková
  • 1 ks Cibule
  • 3 ks Rajčata
  • 1 ks Chilli paprička
  • 1 ks Paprika oranžová
  • 1 ks Paprika červená
  • 2 špetka Pepř černý mletý
  • 2 špetka Kmín drcený
  • 2 špetka Pepř bílý
  • 2 špetka Sůl mořská
  • 2 stroužek Česnek
  • 1 polévková lžíce Olej olivový extra panenský
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 217 kcal
  • Sacharidy 23 g
  • Tuky 6 g
  • Sodík 256 mg
  • Bílkoviny 20 g
  • Uhlovodany 23 g
  • Cholesterol 0 mg
  • Draslík 736.1 mg
  • Vláknina 10220.6 mg
  • Vitamín A 10220.6 mg
  • Vitamín B6 0.5 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 90.4 mg
  • Vitamín E 1.4 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 1.3 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Troubu si předehřejeme na 200°C. Omyté papriky a chilli papričku rozkrájíme, zbavíme semínek, papriky pokrájíme na proužku, chilli na nudličky. Omytou cuketku, rajčata pokrájíme na silnější kolečka, oloupané cibule na tenká kolečka, stroužky česneku na plátky. Zeleninu v míse promícháme se solí a čerstvě pomletým pepřem.

  • 2

    Mražené rybí filé z Aljašské tresky omyjeme, osušíme posypeme solí, pepřem, červenou paprikou a kmínem. Dno pekáčku vytřeme olejem, pak zeleninu rozložíme po celém dně, na zeleninu poklademe porce rybího filé, vše pokapeme olivovým olejem, pekáček zakryjeme a vložíme do středu vyhřáté troubu. Pečeme 15 minut, pak odebereme poklici, filé obrátíme a vše pečeme bez poklice dalších 15-20 minut. Během pečení rybu polijeme 1-2x šťávou, kterou pustila zelenina.

  • 3

    Upečené porce rybího filé dáme na talíře, dokola je obložíme upečenou zeleninou a hned servírujeme. Dobrou chuť.

Komentáře k receptu