Smažené kedlubny

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 60 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 800 g Kedlubna
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 2 ks Pepř černý celý
  • 1 l Voda pitná
  • 0.09 dl Olej stolní
  • 3 polévková lžíce Mléko polotučné
  • 4 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
  • 4 polévková lžíce Strouhanka
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 162 kcal
  • Sacharidy 32 g
  • Tuky 4 g
  • Sodík 410 mg
  • Bílkoviny 5 g
  • Uhlovodany 31 g
  • Cholesterol 1.7 mg
  • Draslík 643.1 mg
  • Vláknina 18372.4 mg
  • Vitamín A 18372.4 mg
  • Vitamín B6 0.3 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 46.2 mg
  • Vitamín E 0.2 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 6.8 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Oloupané kedlubny uvaříme téměř doměkka v osolené vodě s 2 kuličkami pepře.

  • 2

    Okapané a částečně vychladlé kedlubny nakrájíme na plátky silné asi 6 mm. Obalíme je v mouce, vejcích rozšlehaných s mlékem a solí a ve strouhance. Smažíme na rozehřátém oleji po obou stranách dorůžova.

  • 3

    Podáváme s bramborovou kaší nebo s vařenými bramborami a zeleninovým salátem.

Komentáře k receptu