Kedlubnový salát s masovými kuličkami

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 80 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 250 g Hovězí maso mleté
  • 1 kávová lžička Piros Arany
  • 1 ks Cibule
  • 2 ks Kedlubna
  • 6 ks Karotka
  • 6 ks Cibulka jarní
  • 1 ks Vejce slepičí
  • 1 ks Hořčice
  • 2 ks Kukuřice cukrová nakládaná
  • 1 hrst Pažitka
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 2 stroužek Česnek
  • 1 šálek Citronová šťáva
  • 2.5 polévková lžíce Olej rostlinný
  • 6 polévková lžíce Olej olivový
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 512 kcal
  • Sacharidy 61 g
  • Tuky 22 g
  • Sodík 286 mg
  • Bílkoviny 24 g
  • Uhlovodany 54 g
  • Cholesterol 100.1 mg
  • Draslík 1270.8 mg
  • Vláknina 20323.8 mg
  • Vitamín A 20323.8 mg
  • Vitamín B6 0.7 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 74.4 mg
  • Vitamín E 1.8 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 4.2 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Česnek s cibulí oloupeme, nadrobno nasekáme a na lžičce oleje krátce podusíme. Necháme vychladnout. Přidáme maso, vejce, paprikovou pastu, osolíme, opepříme a řádně promícháme. Ze směsi vytvoříme kuličky, mírně zploštíme a opečeme dočervena v rozpáleném oleji. Odkládáme na papírové ubrousky.

  • 2

    Oloupané kedlubny nakrájíme na hranolky, vložíme do osolené vody a uvaříme doměkka. Poté je zchladíme ve studené vodě, scedíme a necháme okapat. Ve vývaru z kedluben povaříme 2 minuty nastrouhanou mrkev, zchladíme ve studené vodě a necháme okapat. Kukuřici propláchneme ve studené vodě a dáme okapat. Cibulky jemně nakrájíme.

  • 3

    Masové kuličky rozčtvrtíme a spolu se zeleninou upravíme na salátovou mísu. Ozdobíme nakrájenou cibulkou a pažitkou a okraje mísy vyskládáme celerovými lístky.

  • 4

    Příprava zálivky:

  • 5

    Hořčici rozmícháme v citronové šťávě, osolíme, opepříme a vmícháme olej.

  • 6

    Salát zálivkou ochutíme až při servírování a podáváme s celozrnným pečivem nebo žitným chlebem.

Komentáře k receptu