Pečená zelenina s eidamem

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 45 minut
Počet porcí: 6

Suroviny

  • 200 g Sýr Eidam cihla 30%
  • 200 g Rajčata Cherry
  • 300 g Cuketa
  • 500 ml Voda pitná
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 1 kávová lžička Pepř černý mletý
  • 2 ks Cibule
  • 3 ks Mrkev kořen
  • 2 ks Kedlubna
  • 2 stroužek Česnek
  • 3 polévková lžíce Olej stolní
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 194 kcal
  • Sacharidy 16 g
  • Tuky 181 g
  • Sodík 176 mg
  • Bílkoviny 13 g
  • Uhlovodany 10 g
  • Cholesterol 1.8 mg
  • Draslík 380.1 mg
  • Vláknina 9273.3 mg
  • Vitamín A 9273.3 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 31.8 mg
  • Vitamín E 0.1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 1.8 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Oloupeme si kedlubny, oškrábeme si mrkve, cuketu nakrájíme na plátky a vše uvaříme v osolené vodě doměkka. Uvařenou měkkou zeleninu dáme do pekáčku vymazaného olejem a přidáme nakrájenou cibuli, cherry rajčata, 2 stroužky utřeného česneku, pepř a sůl a povrch posypeme nastrouhaným eidamem. Zeleninu dáme do trouby péct na 170˚C asi tak na 15 minut, až je sýr dozlatova zapečený.

Komentáře k receptu