Telecí calvadosové závitky s kedlubnami

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 90 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 60 g Ořechy vlašské
  • 800 g Telecí kýta
  • 150 g Šunka dušená
  • 200 g Šalotka
  • 20 g Máslo čerstvé
  • 500 ml Hovězí vývar základní
  • 50 ml Calvados
  • 30 ml Olej rostlinný
  • 12 kávová lžička Sůl
  • 1 kávová lžička Majoránka
  • 0.5 kávová lžička Pepř černý mletý
  • 2 ks Jablka
  • 2 ks Kedlubna
  • 1 polévková lžíce Pažitka
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 651 kcal
  • Sacharidy 31 g
  • Tuky 31 g
  • Sodík 2839 mg
  • Bílkoviny 56 g
  • Uhlovodany 30 g
  • Cholesterol 180.8 mg
  • Draslík 1312.1 mg
  • Vláknina 8927.8 mg
  • Vitamín A 8927.8 mg
  • Vitamín B6 1.3 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 26.9 mg
  • Vitamín E 1.6 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 9.4 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Jablka oloupeme, zbavíme jádřinců a nakrájíme na kousky. Ořechy najemno nasekáme.

  • 2

    Omyté maso nakrájíme na plátky, osušíme, mírně naklepeme, osolíme a opepříme. Plátky poklademe šunkou, kousky jablek a ořechy, posypeme majoránkou a svineme do závitků. Upevníme jehlami nebo párátky.

  • 3

    Závitky opékáme na oleji po všech stranách asi 10 minut. Přidáme oloupanou, podélně rozpůlenou šalotku a krátce osmahneme. Přilijeme vývar, calvados a závitky zvolna dusíme asi 40 minut.

  • 4

    Oloupané kedlubny nakrájíme na větší kousky, povaříme v osolené vodě 10 minut, vyjmeme a necháme okapat. Kedlubny opečeme na másle, osolíme a opepříme.

  • 5

    Závitky vyjmeme a odstraníme jehly. Omáčku chvíli povaříme, osolíme a opepříme.

  • 6

    Závitky s kedlubnami, šalotkou a omáčkou upravíme na talíře a kedlubny posypeme nakrájenou pažitkou.

Komentáře k receptu