Brukev v bílé omáčce s koprem

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 0 minut
Počet porcí: 1

Suroviny

  • 40 g Tuk
  • 20 g Mouka pšeničná hladká T 650
  • 250 ml Mléko polotučné
  • 5 ks Kedlubna
  • 1 špetka Sůl
  • 4 polévková lžíce Zakysaná smetana
  • 2 polévková lžíce Kopr čerstvý
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 821 kcal
  • Sacharidy 76 g
  • Tuky 51 g
  • Sodík 823 mg
  • Bílkoviny 18 g
  • Uhlovodany 50 g
  • Cholesterol 76.5 mg
  • Draslík 1557.8 mg
  • Vláknina 28764 mg
  • Vitamín A 28764 mg
  • Vitamín B6 0.7 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 167.9 mg
  • Vitamín E 0.6 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 5 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Oloupeme a na kostičky nakrájíme brukve, vložíme do pekáče, podlijeme vodou a osolíme.

  • 2

    Připravíme z tuku a mouky světlou jíšku, zředíme ji a povaříme s mlékem.

  • 3

    Spojíme měkké brukve s povařenou jíškou a promícháme s kysanou smetanou.

  • 4

    Do hotového pokrmu zamícháme polovinu kopru a druhou polovinou kopru posypeme brukev až na talíři.

  • 5

    Podáváme k vařenému hovězímu masu s brambory.

Komentáře k receptu