Jablkový křen

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 20 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 50 g Křen
  • 600 g Jablka
  • 1 kávová lžička Cukr krupice
  • 1 špetka Sůl
  • 1 šálek Vývar z hovězích kostí
  • 1 polévková lžíce Ocet kvasný lihový
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 115 kcal
  • Sacharidy 24 g
  • Tuky 2 g
  • Sodík 284 mg
  • Bílkoviny 3 g
  • Uhlovodany 24 g
  • Cholesterol 3.1 mg
  • Draslík 468.2 mg
  • Vláknina 6500 mg
  • Vitamín A 6500 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 24.5 mg
  • Vitamín E 0.3 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 0.2 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Jemně nastrouhaný křen spaříme vařícím vývarem a necháme vychladnout.

  • 2

    Jablka oloupeme, jemně nastrouháme a přimícháme ke křenu spolu s cukrem, octem a solí.

  • 3

    Jablkový křen necháme chvíli proležet. Podáváme jako přílohu k masu a uzeninám.

Komentáře k receptu