Svíčkové řezy s pikantní omáčkou

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 45 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 600 g Hovězí svíčková
  • 80 g Máslo čerstvé
  • 60 g Křen
  • 100 g Hořčice plnotučná
  • 100 g Kečup
  • 0.5 kávová lžička Sůl
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 0.23 dl Olej stolní
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 461 kcal
  • Sacharidy 9 g
  • Tuky 24 g
  • Sodík 187 mg
  • Bílkoviny 35 g
  • Uhlovodany 3 g
  • Cholesterol 90.2 mg
  • Draslík 593.6 mg
  • Vláknina 999.8 mg
  • Vitamín A 999.8 mg
  • Vitamín B6 0.9 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 21.2 mg
  • Vitamín E 0.5 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 24.7 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Z omyté a odblaněné hovězí svíčkové nakrájíme silnější plátky, mírně je osolíme, opepříme a opečeme na rozehřátém oleji.

  • 2

    Opečené maso vyjmeme a do výpeku přidáme máslo, hořčici, kečup a prohřejeme. Po chvíli přidáme nastrouhaný křen.

  • 3

    Připravenou omáčkou přelijeme opečené maso a ihned podáváme.

  • 4

    Vhodnou přílohou je rýže.

Komentáře k receptu