Housková křenová omáčka

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 20 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 1 kávová lžička Sůl
  • 1 ks Křen
  • 2 ks Žemle tuková
  • 0.5 l Hovězí vývar základní
  • 1 dl Zakysaná smetana
  • 1 polévková lžíce Ocet kvasný lihový
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 140 kcal
  • Sacharidy 17 g
  • Tuky 6 g
  • Sodík 544 mg
  • Bílkoviny 5 g
  • Uhlovodany 2 g
  • Cholesterol 13 mg
  • Draslík 116.4 mg
  • Vláknina 16 mg
  • Vitamín A 16 mg
  • Vitamín B6 0 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 1.1 mg
  • Vitamín E 0.1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 0.5 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Žemle nakrájíme na kostky, vsypeme do hrnce, zalijeme vývarem a vaříme. Mícháme, až se žemle rozmočí a vznikne hustá omáčka.

  • 2

    Přidáme nastrouhaný křen, osolíme, okyselíme octem a nakonec vmícháme zakysanou smetanu. Necháme asi 10 minut stát.

Komentáře k receptu