Křenová omáčka s mandlemi

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 30 minut
Počet porcí: 12

Suroviny

  • 100 g Křen
  • 20 g Cukr krupice
  • 20 g Mandle mleté
  • 50 g Tvaroh měkký
  • 100 g Smetana zakysaná 14%
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 1 kávová lžička Pepř černý mletý
  • 1 kávová lžička Zázvor mletý
  • 3 ks Jablka
  • 3 cl Citronová šťáva
  • 2 polévková lžíce Olej olivový
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 74 kcal
  • Sacharidy 11 g
  • Tuky 3 g
  • Sodík 69 mg
  • Bílkoviny 2 g
  • Uhlovodany 10 g
  • Cholesterol 0 mg
  • Draslík 115.8 mg
  • Vláknina 2869.2 mg
  • Vitamín A 2869.2 mg
  • Vitamín B6 0 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 15.2 mg
  • Vitamín E 0.6 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 0.2 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Křen oloupeme, nastrouháme na jemném struhadle, dáme do mísy, přidáme oloupaná a jemně nastrouhaná jablka, citrónovou šťávu, namleté mandle, olivový olej, smetanu, tvaroh, nastrouhaný zázvor a vařečkou dobře promícháme, poté dochutíme solí, pepřem a cukrem a ještě jednou pořádně zamícháme. Křenovou omáčku nemusíme mixovat.

Komentáře k receptu