Losos podávaný v křenové omáčce

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 30 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 20 g Máslo čerstvé
  • 50 g Petržel - nať
  • 700 g Losos - filety
  • 400 ml Smetana 33% (šlehačka)
  • 2 ks Vaječný žloutek slepičí
  • 2 špetka Sůl
  • 2 špetka Pepř černý mletý
  • 3 polévková lžíce Křen
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 622 kcal
  • Sacharidy 6 g
  • Tuky 48 g
  • Sodík 248 mg
  • Bílkoviny 40 g
  • Uhlovodany 3 g
  • Cholesterol 392.1 mg
  • Draslík 723.4 mg
  • Vláknina 1657.5 mg
  • Vitamín A 1657.5 mg
  • Vitamín B6 0.4 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 34.8 mg
  • Vitamín E 0.4 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 8 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Lososa opláchneme, osušíme a pokrájíme na nudličky. Opepříme a osolíme. Keramickou zapékací misku vymažeme máslem a vložíme do ní rybu. Předehřejeme si troubu na 200 °C.

  • 2

    V misce rozšleháme smetanu, přidáme k ní žloutky, nadrobno nasekaný křen a posekanou petrželku. Vyšleháme a omáčkou zalijeme rybu. Pečeme 15 minut.

Komentáře k receptu