Selečí kotlety a bůček na grilu

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 120 minut
Počet porcí: 8

Suroviny

  • 100 g Hořčice
  • 200 g Křen
  • 600 g Vepřový bok
  • 8 krajíc Chléb konzumní
  • 2 kávová lžička Chilli mleté
  • 1 kg Selečí kotleta
  • 4 polévková lžíce Máslo čerstvé
  • 6 polévková lžíce Med včelí
  • 5 polévková lžíce Olej olivový
  • 1 polévková lžíce Sůl
  • 0.5 polévková lžíce Kmín celý
  • 4 polévková lžíce Cukr krupice
  • 4 polévková lžíce Balsamico ocet
  • 2 polévková lžíce Worcester (worcesterská omáčka)
  • 2 polévková lžíce Citronová šťáva
  • 8 polévková lžíce Hořčice Dijonská
  • 5.5 polévková lžíce Pepř 4 barev
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 1006 kcal
  • Sacharidy 57 g
  • Tuky 67 g
  • Sodík 296 mg
  • Bílkoviny 39 g
  • Uhlovodany 25 g
  • Cholesterol 146.8 mg
  • Draslík 297.4 mg
  • Vláknina 4586.5 mg
  • Vitamín A 4586.5 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 36.6 mg
  • Vitamín E 0.3 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 13.7 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Vepřový bůček s kůží a selečí kotlety omyjeme a osušíme. Kůži na bůčku na několika místech nařízneme. Maso z každé strany posypeme kmínem, pepřem 4 barev a solí, poté potřeme olejem. Připravíme si marinádu: V misce smícháme dijónskou hořčici, med, balsamico ocet, třtinový cukr, rozehřáté máslo, citrónovou šťávu, worcester a mleté chilli. Oba kusy masa důkladně potřeme marinádou (všechny zářezy), dáme ho do mísy a zakryjeme.

  • 2

    Necháme ho marinovat 2 hodiny. Maso poté zabalíme do alobalu, dáme na gril a pečeme při 180-220°C přibližně 1,15-1,5 hodiny.

  • 3

    Oloupaný a omytý křen jemně nastrouháme. 15-20 minut před dopečením z masa odstraníme alobal a dopečeme ho na přímém plameni do zlatohněda. Maso občas obrátíme.

  • 4

    Upečený bůček i kotlety naporcujeme a podáváme s hořčicí, nastrouhaným křenem a chlebem.

Komentáře k receptu