Květák zapečený s rajčaty

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 30 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 120 g Mouka pšeničná hladká T 650
  • 1 ks Květák
  • 8 ks Rajčata
  • 2 ks Vejce slepičí
  • 1 hrst Petržel - nať
  • 1 špetka Sůl
  • 1 šálek Mléko polotučné
  • 0.04 polévková lžíce Máslo čerstvé
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 274 kcal
  • Sacharidy 44 g
  • Tuky 6 g
  • Sodík 182 mg
  • Bílkoviny 15 g
  • Uhlovodany 19 g
  • Cholesterol 129.2 mg
  • Draslík 1177.8 mg
  • Vláknina 15856 mg
  • Vitamín A 15856 mg
  • Vitamín B6 0.6 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 143.6 mg
  • Vitamín E 1.3 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 3.2 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Květák uvaříme do poloměkka. Žloutky rozkvedláme v polovině mléka, osolíme, přimícháme z bílků ušlehaný sníh, mouku a zbylé mléko.

  • 2

    Zapékací mísu vymastíme máslem, vyskládáme do ní růžičky květáku, mezi ně vložíme oloupané a osolené čtvrtky rajčat, pokapeme rozehřátým máslem, přelijeme palačinkovým těstem.

  • 3

    Pečeme zhruba 15 minut v předehřáté troubě.

  • 4

    Pokrm podáváme s brambory sypanými nasekanou petrželovou natí a se salámem.

Komentáře k receptu