Zapečený květák s brokolicí

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 80 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 300 g Brokolice
  • 600 g Květák
  • 100 g Sýr Eidam cihla 40%
  • 100 g Šunka dušená
  • 150 ml Smetana 12% (konzumní)
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 2 ks Cibule
  • 2 ks Vejce slepičí
  • 1 špetka Muškátový oříšek
  • 3 stroužek Česnek
  • 2 l Voda pitná
  • 2 polévková lžíce Máslo čerstvé
  • 1 polévková lžíce Petržel - nať
  • 1 polévková lžíce Bazalka
  • 2 polévková lžíce Olej rostlinný
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 404 kcal
  • Sacharidy 21 g
  • Tuky 28 g
  • Sodík 327 mg
  • Bílkoviny 22 g
  • Uhlovodany 19 g
  • Cholesterol 179.7 mg
  • Draslík 822.3 mg
  • Vláknina 11888.7 mg
  • Vitamín A 11888.7 mg
  • Vitamín B6 0.6 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 146 mg
  • Vitamín E 1.3 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 50.8 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Očištěný, na růžičky rozebraný květák vaříme v osolené vodě doměkka. Chvíli před koncem vaření přidáme očištěnou, na růžičky rozebranou brokolici a společně dovaříme doměkka. Scedíme a necháme okapat.

  • 2

    V kastrole na másle zpěníme oloupanou, jemně nakrájenou cibuli. Přidáme na nudličky nakrájenou šunku, sůl, vejce rozšlehaná se smetanou, polovinu nastrouhaného sýru, nasekanou petrželku, bazalku, špetku muškátu a prolisovaný česnek. Vše krátce zpěníme.

  • 3

    Do zapékací mísy vymazané olejem vrstvíme střídavě květák s brokolicí. Zeleninu zalijeme připravenou směsí a posypeme zbylým sýrem.

  • 4

    Pokrm zapékáme ve středně vyhřáté troubě 30-40 minut.

  • 5

    Můžeme podávat s bílým pečivem.

Komentáře k receptu