Květák - Asie

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 40 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 1 kávová lžička Kurkuma
  • 1 kávová lžička Koriandr mletý
  • 1 kávová lžička Kari koření
  • 5 ks Brambory
  • 1 ks Květák
  • 1 špetka Sůl
  • 0.11 l Olej stolní
  • 3 polévková lžíce Omáčka sójová
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 374 kcal
  • Sacharidy 26 g
  • Tuky 28 g
  • Sodík 144 mg
  • Bílkoviny 8 g
  • Uhlovodany 25 g
  • Cholesterol 15.4 mg
  • Draslík 1193 mg
  • Vláknina 15375.5 mg
  • Vitamín A 15375.5 mg
  • Vitamín B6 0.7 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 134.8 mg
  • Vitamín E 0.5 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 4.8 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Rozebereme na růžičky květák, opláchneme a uvaříme ve slané vodě. Lžíci oleje dáme do pánve a necháme rozpálit. Dáme lžičku kari, kurkumy a koriandru, sůl a sójovou omáčku. Přidáme uvařený květák a osmahneme 5 minut.

  • 2

    Omyjeme brambory, vydrbeme kartáčkem - nakrájíme je i se slupkou na kolečka a osmahneme ve friťáku.

  • 3

    Měkké brambory vmícháme do květáku a podáváme.

Komentáře k receptu