Smažená vejce po gaskoňsku

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 40 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 100 g Šunka dušená
  • 200 g Protlak rajčatový
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 4 ks Lilek
  • 8 ks Vejce slepičí
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 2 stroužek Česnek
  • 1 polévková lžíce Petržel - nať
  • 1.12 polévková lžíce Olej olivový extra panenský
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 337 kcal
  • Sacharidy 28 g
  • Tuky 20 g
  • Sodík 362 mg
  • Bílkoviny 23 g
  • Uhlovodany 16 g
  • Cholesterol 503.2 mg
  • Draslík 749.6 mg
  • Vláknina 17228.8 mg
  • Vitamín A 17228.8 mg
  • Vitamín B6 0.4 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 8.1 mg
  • Vitamín E 1.9 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 3.1 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Lilky oloupeme, nakrájíme na kolečka silná 1cm, osolíme a necháme 1 hodinu odležet, aby pustily vodu. Potom je vymačkáme, opepříme a opečeme na oleji dozlatova.

  • 2

    Šunku nakrájíme na proužky a opečeme. Z vajec usmažíme tzv. volská oka.

  • 3

    Na nahřátou mísu rozložíme vejce, pokryjeme je kolečky lilků, posypeme šunkou a polijeme ohřátým protlakem smíchaným s utřeným česnekem.

  • 4

    Nakonec pokrm ozdobíme jemně nasekanou petrželkou.

Komentáře k receptu