Baklažánový krém

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 70 minut
Počet porcí: 6

Suroviny

  • 5 g Sůl
  • 3 g Pepř černý mletý
  • 40 g Sezamová pasta
  • 50 g Petržel kudrnka
  • 120 ml Jogurt bílý
  • 20 ml Citronová šťáva
  • 1 kávová lžička Olej olivový extra panenský
  • 2 ks Lilek
  • 6 ks Olivy bez pecky
  • 6 ks Toast pšeničný
  • 2 stroužek Česnek
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 89 kcal
  • Sacharidy 10 g
  • Tuky 6 g
  • Sodík 344 mg
  • Bílkoviny 3 g
  • Uhlovodany 9 g
  • Cholesterol 2.9 mg
  • Draslík 327.9 mg
  • Vláknina 7395.7 mg
  • Vitamín A 7395.7 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 15.1 mg
  • Vitamín E 0.3 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 2 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Baklažány umyjeme, rozpůlíme, poklademe na vymazaný plech a pečeme hodinu ve středně vyhřáté troubě, dokud nezměknou. Necháme vychladnout, oloupeme a rozmixujeme do hladké hmoty. Vmícháme sezamovou pastu, prolisovaný česnek, sůl, pepř, jogurt a citronovou šťávu. Dáme do lednice uležet aspoň na hodinu, aby se ingredience propojily. Před servírováním rozdělíme do misek, uprostřed vyhloubíme mělký důlek, kam nakapeme olivový olej, ozdobíme olivou a posypeme nasekanou petrželkou.

  • 2

    Podáváme s toasty.

Komentáře k receptu