Rajčato-lilková fusilli

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 40 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 20 g Sýr Parmezán
  • 1 g Sůl
  • 1 g Pepř černý mletý
  • 20 g Bazalka
  • 300 g Těstoviny Fusilli
  • 2 ks Lilek
  • 4 ks Rajčata
  • 1 ks Česnek
  • 2 l Voda pitná
  • 5 polévková lžíce Olej olivový
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 418 kcal
  • Sacharidy 68 g
  • Tuky 13 g
  • Sodík 212 mg
  • Bílkoviny 13 g
  • Uhlovodany 68 g
  • Cholesterol 3.4 mg
  • Draslík 504.6 mg
  • Vláknina 15715 mg
  • Vitamín A 15715 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 14.2 mg
  • Vitamín E 0.9 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 0.7 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Z lilků odstraníme slupku, poté je pokrájíme je na kostky o hraně přibližně 1 centimetr. Připravíme pánev, na které rozpálíme polovinu celkového množství oleje. Na rozehřátý olej vložíme prolisovaný stroužek česneku a vsypeme kostičky lilku. Smažíme, dokud není zelenina měkká, potom ji vyjmeme z pánve.

  • 2

    Rajčata vložíme do mísy, spaříme je vařící vodou, oloupeme slupky, rozkrojíme a odstraníme jadérka. Nakonec pokrájíme rajčata na kostičky stejné velikosti jako lilky.

  • 3

    Na pánvi rozehřejeme zbylou část oleje, vložíme na něj kostičky z rajčat, za stálého míchání smažíme přibližně 5 minut. Dochutíme solí, pepřem, zasypeme bazalkou.

  • 4

    Mezitím, co se zelenina smaží ve větším hrnci, ovedeme osolenou vodu do varu a uvaříme těstoviny Fusilli podle návodu. Poté z nich slijeme vodu, lehce je smícháme s lilky a rajčaty. Nakonec zasypeme strouhaným Parmezánem, opepříme a ještě znovu promícháme.

Komentáře k receptu