Zelenina pečená v troubě

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 50 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 20 g Tymián čerstvý
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 4 ks Cuketa
  • 4 ks Lilek
  • 4 ks Rajčata
  • 2 ks Paprika zelená
  • 1 ks Dýně
  • 2 ks Paprika červená
  • 2 stroužek Česnek
  • 8 plátek Chléb toastový
  • 0.84 polévková lžíce Olej olivový
  • 1 polévková lžíce Cukr krupice
  • 2 polévková lžíce Balsamico ocet
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 580 kcal
  • Sacharidy 122 g
  • Tuky 11 g
  • Sodík 705 mg
  • Bílkoviny 22 g
  • Uhlovodany 122 g
  • Cholesterol 0 mg
  • Draslík 3731.1 mg
  • Vláknina 38555 mg
  • Vitamín A 38555 mg
  • Vitamín B6 1.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 169 mg
  • Vitamín E 10 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 11.4 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Omyjeme lilky a cukety, pečlivě je osušíme. Potom do nich nožem vytvoříme hlubší zářezy, které prosolíme. Takto nařezanou zeleninu necháme 15 minut odstát, potom ji opatrně a pečlivě vysušíme do papírových utěrek. Dále připravíme dýně, oloupeme a pokrájíme je na větší kusy. Cherry rajčata nařízneme nahoře dvěma zářezy ve formě křížku. Papriky rozřízneme podélně na poloviny a poté na čtvrtky, odstraníme z nich semínka.

  • 2

    Do misky nalijeme olej, přidáme k němu dva prolisované stroužky česneku, cukr a jemně nasekaný tymián.

  • 3

    Zapékací misku vymažeme olejem, na její dno naklademe připravenou zeleninu. Zalijeme vyrobenou zálivkou.

  • 4

    Pak ohřejeme troubu na 180 °C, zeleninu v zapékací misce vložíme dovnitř a pečeme 30 minut.

  • 5

    Hotovou zeleninu lehce pokapeme balzamikovým octem a servírujeme s plátky chleba.

Komentáře k receptu