Vepřové maso s lilkem po čínsku

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 25 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 200 g Vepřová kýta
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 0.5 kávová lžička Vegeta
  • 1 kávová lžička Solamyl
  • 0.5 kávová lžička Kmín mletý
  • 2 ks Lilek
  • 1 ks Vejce slepičí
  • 3 stroužek Česnek
  • 1 dl Voda pitná
  • 3.84 polévková lžíce Olej olivový
  • 2 polévková lžíce Omáčka sójová
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 225 kcal
  • Sacharidy 9 g
  • Tuky 18 g
  • Sodík 247 mg
  • Bílkoviny 13 g
  • Uhlovodany 9 g
  • Cholesterol 94.8 mg
  • Draslík 500.7 mg
  • Vláknina 8788.8 mg
  • Vitamín A 8788.8 mg
  • Vitamín B6 0.4 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 4.2 mg
  • Vitamín E 0.5 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 1.6 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Maso omyjeme, osušíme, nakrájíme na malé plátky.

  • 2

    V míse metlou ve vodě rozmícháme Solamyl a vejce, přidáme pokrájené maso, promícháme a necháme chvíli odležet.

  • 3

    Lilek opláchneme, necháme okapat, rozkrájíme na kousky. Česnek olůoupeme a krájíme na plátky.

  • 4

    V pánvi rozehřejeme polovinu oleje, vložíme nakrájený lilek, posolíme ho a smažíme přibližně 10 minut.

  • 5

    V druhé pánvi rozehřejeme zbylou část oleje a na ní prudce osmažíme naložené plátky masa. Když maso zbělá, přendáme k němu osmažený lilek. Za stálého míchání přilijeme sójovou omáčku, přidáme kmín, Vegetu a česnek. Smažíme už jen krátce, aby česnek zůstal polosyrový. Směs podle chuti osolíme, ještě jednou důkladně promícháme, rozdělíme na talíře a podáváme.

Komentáře k receptu