Ratatouille se špagetami

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 65 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 500 g Rajčata
  • 40 g Sýr Parmezán
  • 500 g Špagety
  • 125 ml Víno bílé
  • 0.5 kávová lžička Tymián sušený
  • 0.5 kávová lžička Pepř černý celý
  • 0.5 kávová lžička Oregano sušené
  • 1 ks Cibule
  • 2 ks Cuketa
  • 1 ks Lilek
  • 1 ks Paprika zelená
  • 1 stroužek Česnek
  • 1 polévková lžíce Bazalka
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 605 kcal
  • Sacharidy 108 g
  • Tuky 6 g
  • Sodík 173 mg
  • Bílkoviny 21 g
  • Uhlovodany 15 g
  • Cholesterol 6.8 mg
  • Draslík 595.8 mg
  • Vláknina 10022.2 mg
  • Vitamín A 10022.2 mg
  • Vitamín B6 0.3 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 36 mg
  • Vitamín E 1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 1.5 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Nejprve připravíme ratatouille. Nahrubo nakrájíme oloupaná rajčata, na kostičky střední lilek, středně velké cukety, zelenou papriku zbavenou stopky a semen a na plátky velkou cibuli. Dále nasekáme čerstvou bazalku, umeleme pepř, prolisujeme česnek a nastrouháme sýr parmezán.

  • 2

    Do teflonové pánve dáme rajčata, lilek, cuketu, papriku, cibuli a česnek, přilijeme suché bílé víno a okořeníme bazalkou, pepřem, sušeným tymiánem a sušeným oreganem. Přikryjeme poklicí a za občasného míchání dusíme 30-45 minut.

  • 3

    Mezitím podle návodu uvaříme špagety, dáme je okapat a rozdělíme na talíře.

  • 4

    Špagety přelijeme zeleninovou směsí a servírujeme posypané strouhaným parmezánem.

Komentáře k receptu