Kotlík z vařené cizrny

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 495 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 200 g Fazolové lusky zelené
  • 250 g Cizrna
  • 1 kávová lžička Petržel - nať
  • 1 kávová lžička Máta
  • 1 ks Cibule
  • 2 ks Cuketa
  • 1 ks Lilek
  • 2 ks Rajčata
  • 1 ks Paprika červená
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 1 špetka Nové koření mleté
  • 1 špetka Pepř cayenský
  • 1 špetka Skořice mletá
  • 1 špetka Šafrán
  • 1 špetka Koriandr mletý
  • 2 stroužek Česnek
  • 2 l Voda pitná
  • 5 polévková lžíce Olej olivový
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 211 kcal
  • Sacharidy 25 g
  • Tuky 12 g
  • Sodík 88 mg
  • Bílkoviny 7 g
  • Uhlovodany 14 g
  • Cholesterol 0 mg
  • Draslík 472.5 mg
  • Vláknina 10076.4 mg
  • Vitamín A 10076.4 mg
  • Vitamín B6 0.3 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 41.4 mg
  • Vitamín E 0.9 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 1.1 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Do hrnce vlijeme 1,5 litru vody a cizrnu máčíme šest hodin. Poté ji vaříme do měkka 1,5 hodiny. Vodu slijeme a odložíme stranou, cizrnu necháme na sítu okapat.

  • 2

    Oloupeme cibuli i česnek, nasekáme na drobno, u lilku a cukety odkrojíme konec a nakrájíme na je kostky. Omyjeme papriku, rozpůlíme, odstraníme bílé žebroví a semínka. Ve vroucí vodě spaříme rajčata, oloupeme z nich slupku, rozkrájíme na čtvrtiny a odstraníme semínka. Fazole omyjeme, odkrojíme z nich oba konce, pokrájíme na kousky.

  • 3

    Do kastrolu vlijeme olej, rozpálíme ho, necháme na něm zesklovatět cibuli a česnek. Vmícháme zbytek zeleniny a cizrnu, kterou jsme nechali na sítu okapat. Opečeme na oleji, osolíme, opepříme a přidáme nové koření, skořici, koriandr. cayenský pepř, šafrán. Přilijeme 2 dl vody, kterou jsme si ponechali z vaření cizrny. Zakryjeme a vaříme 25 minut.

  • 4

    Přidáme nasekanou mátu a petrželku.

Komentáře k receptu