Bramborové mrkvičky s mrkví

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 45 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 250 g Brambory vařené
  • 250 g Mrkev kořen
  • 22.22 ml Olej rostlinný
  • 2 ks Vaječný žloutek slepičí
  • 1 špetka Sůl
  • 1 polévková lžíce Máslo čerstvé
  • 4 polévková lžíce Mouka pšeničná hrubá
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 221 kcal
  • Sacharidy 19 g
  • Tuky 14 g
  • Sodík 216 mg
  • Bílkoviny 4 g
  • Uhlovodany 13 g
  • Cholesterol 191.1 mg
  • Draslík 221.4 mg
  • Vláknina 6358.5 mg
  • Vitamín A 6358.5 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 4.6 mg
  • Vitamín E 0.9 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 7 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Uvařené brambory prolisujeme. Mrkev očistíme, najemno nastrouháme a částečně vymačkáme. Obojí smícháme s ostatními přísadami v míse. Vypracujeme těsto, z něhož vytvarujeme váleček. Nakrájíme jej na malé kousky, které zaoblíme do tvaru mrkviček. V místě, kde by měla být nať, zapíchneme párátko či kousek špejle.

  • 2

    Mrkvičky smažíme v rozehřátém oleji a dáme okapat na papírový ubrousek. Do otvoru po párátku zasuneme kousek petrželové natě.

Komentáře k receptu