Glazovaná mrkev s tymiánem

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 25 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 25 g Máslo čerstvé
  • 450 g Mrkev kořen
  • 1 kávová lžička Tymián čerstvý
  • 0.5 kávová lžička Sůl
  • 1 ks Pomeranče
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 1 stroužek Česnek
  • 1 l Voda pitná
  • 1 polévková lžíce Cukr třtinový
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 134 kcal
  • Sacharidy 18 g
  • Tuky 264 g
  • Sodík 108 mg
  • Bílkoviny 2 g
  • Uhlovodany 10 g
  • Cholesterol 7.5 mg
  • Draslík 104.5 mg
  • Vláknina 9404.8 mg
  • Vitamín A 9404.8 mg
  • Vitamín B6 0 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 27.8 mg
  • Vitamín E 0.1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 8.7 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Očištěnou, na kolečka nakrájenou mrkev, nakrájenou pomerančovou kůru, pomerančovou šťávu, máslo, cukr a rozmělněný česnek vložíme do kastrolu, osolíme a opepříme. Přilijeme tolik studené vody, aby hladina sahala nad mrkev.

  • 2

    Přivedeme k varu a pod pokličkou dusíme 8-10 minut do poloměkka.

  • 3

    Potom pokličku odstraníme a mrkev vaříme dál do odpaření tekutiny. Mrkev má být zlatavá a potažená sklovitou glazurou. Kastrolem občas potřeseme. Před podáváním posypeme pokrm lístky tymiánu.

  • 4

    Glazovaná mrkev je vhodnou přílohou k pečenému hovězímu, vepřovému nebo jehněčímu masu a k drůbeži.

Komentáře k receptu