Vývar se sýrovými noky

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 60 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 40 g Celer bulvový
  • 60 g Kedlubna
  • 50 g Květák
  • 50 g Máslo čerstvé
  • 50 g Mouka pšeničná hrubá
  • 70 g Mrkev kořen
  • 30 g Sýr Eidam cihla 30%
  • 5 g Petržel - nať
  • 4 g Pažitka
  • 50 g Petržel kořen
  • 2000 ml Vývar drůbeží
  • 1 ks Vejce slepičí
  • 2 špetka Sůl
  • 2 špetka Pepř černý mletý
  • 1 špetka Muškátový oříšek
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 795 kcal
  • Sacharidy 18 g
  • Tuky 64 g
  • Sodík 1731 mg
  • Bílkoviny 13 g
  • Uhlovodany 7 g
  • Cholesterol 76.3 mg
  • Draslík 226 mg
  • Vláknina 4104.2 mg
  • Vitamín A 4104.2 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 29 mg
  • Vitamín E 0.3 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 15.4 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Očistíme mrkev, petržel, celer a kedlubnu. Vše pokrájíme na drobnější nudličky.

  • 2

    Květák rozebereme na růžičky.

  • 3

    Máslo rozpálíme a osmahneme na něm veškerou zeleninu. Smažíme 3 minuty.

  • 4

    Poté přilijeme vývar, osolíme, opepříme a vmícháme sekanou petržel. Vaříme 5 minut.

  • 5

    Vejce smícháme s moukou, nastrouhaným sýrem, sekanou pažitkou a muškátovým oříškem.

  • 6

    Dobře prohněteme a lžičkou vykrajujeme malé nočky. Ty necháme povařit 4 minuty v polévce.

Komentáře k receptu