Sváteční polévka s bílým vínem

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 30 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 100 g Krabí tyčinky
  • 250 g Kapr obecný
  • 800 ml Vývar rybí
  • 100 ml Víno bílé
  • 200 ml Smetana 12% (konzumní)
  • 0.25 ks Celer bulvový
  • 1 ks Petržel kořen
  • 1 ks Mrkev kořen
  • 1 hrst Hrášek
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 1 špetka Muškátový květ
  • 1 špetka Vegeta
  • 2 polévková lžíce Máslo čerstvé
  • 2 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 341 kcal
  • Sacharidy 13 g
  • Tuky 106 g
  • Sodík 745 mg
  • Bílkoviny 23 g
  • Uhlovodany 7 g
  • Cholesterol 80.8 mg
  • Draslík 715.2 mg
  • Vláknina 6303.1 mg
  • Vitamín A 6303.1 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 54.2 mg
  • Vitamín E 1.2 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 65.4 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Očistíme a nastrouháme zeleninu.

  • 2

    Rozpustíme v kastrolku máslo a osmahneme zeleninu.

  • 3

    Přidáme mouku, promícháme a zalijeme vychladlým rybím vývarem.

  • 4

    Promícháme, povaříme, přidáme kousky filé, krabí tyčinky, zelený hrášek a 15 minut vaříme.

  • 5

    Přilijeme víno, krátce povaříme, přidáme smetanu a už jen prohřejeme.

  • 6

    Ochutíme vegetou, pepřem, muškátovým květem a podáváme.

Komentáře k receptu