Lívance z mrkve

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 35 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 40 g Cukr třtinový
  • 100 g Máslo čerstvé
  • 300 g Mouka pšeničná celozrnná
  • 100 g Mrkev kořen
  • 40 g Cukr krupice
  • 30 g Droždí
  • 13 g Kypřicí prášek do pečiva
  • 0.5 kávová lžička Muškátový oříšek
  • 1 ks Vejce slepičí
  • 5 dl Mléko plnotučné
  • 0.04 dl Olej slunečnicový
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 659 kcal
  • Sacharidy 84 g
  • Tuky 86 g
  • Sodík 296 mg
  • Bílkoviny 17 g
  • Uhlovodany 22 g
  • Cholesterol 103.8 mg
  • Draslík 556.6 mg
  • Vláknina 15740 mg
  • Vitamín A 15740 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 0 mg
  • Vitamín E 0.6 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 806 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    V pánvi zahřejeme 30 g másla a necháme ho vychladit, ale ne ztuhnout.

  • 2

    Mrkev oloupeme, na jemném struhadle nastrouháme do misky, přidáme prosátou mouku, rozdrobené droždí, kypřící prášek, zamícháme, přimícháme muškátový ořech a mléko, nakonec do misky přidáme rozpuštěné máslo, přidáme vejce, dobře vařečkou promícháme a připravíme tekoucí lívancové těsto, které odložíme na 10 minut odpočinout na teplém místě.

  • 3

    Pánev potřeme malým množstvím oleje, lžící přeneseme těsto na pánev a na středním plamínku lívance pečeme z obou stran dozlatova. Upečené je udržujeme teplé až do jejích podávání.

  • 4

    Na jinou pánvičku dáme zbylé máslo, ihned přidáme cukr krupici a třtinový cukr, promícháme a mírně zahřáté stáhneme ze sporáku, aby máslo roztálo samotné. Důkladně mícháním spojíme cukr s máslem.

  • 5

    Hotové lívance přendáme na mělké talíře a přelité připraveným máslem s cukrem podáváme.

Komentáře k receptu