Zeleninová drůbeží polévka

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 60 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 100 g Celer bulvový
  • 100 g Fazolky ve slaném nálevu - sterilované
  • 100 g Kedlubna
  • 100 g Mrkev kořen
  • 100 g Pórek
  • 50 g Těstoviny konzumní
  • 150 g Drůbeží maso vařené
  • 2 ks Cibulka jarní
  • 2 stroužek Česnek
  • 1 l Vývar drůbeží
  • 2 polévková lžíce Olej rostlinný
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 465 kcal
  • Sacharidy 21 g
  • Tuky 67 g
  • Sodík 1002 mg
  • Bílkoviny 15 g
  • Uhlovodany 10 g
  • Cholesterol 23.6 mg
  • Draslík 302.2 mg
  • Vláknina 5428 mg
  • Vitamín A 5428 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 12.3 mg
  • Vitamín E 0.7 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 1.6 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Celer, kedlubnu, mrkev a pórek očistíme. Mrkev a celer oškrábeme, kedlubnu oloupeme. Z pórku odkrojíme kořeny a zelenou část a nakrájíme na kolečka, mrkev také pokrájíme na kolečka. Celer a kedlubnu rozkrájíme na kostičky, fazolky slijeme, propláchneme studenou vodou, necháme okapat a překrájíme na menší kousky. Jarní cibulky nakrájíme na kolečka, nadrobno nasekáme oloupaný česnek. Česnek a cibuli orestujeme v kastrolu na oleji, pak přidáme mrkev, celer, pórek, kedlubnu a fazolky. Zalijeme drůbežím vývarem, osolíme a opepříme a necháme 20 minut vařit. Potom vhodíme do polévky těstoviny a necháme dalších 10 minut zlehka vařit.

  • 2

    Nakonec do polévky přidáme vařené drůbeží maso.

Komentáře k receptu