Kotlík z vařené zeleniny

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 180 minut
Počet porcí: 8

Suroviny

  • 250 g Brambory
  • 50 g Petržel - nať
  • 800 g Hovězí kližka
  • 100 g Karotka baby
  • 1 ks Celer bulvový
  • 1 ks Cibule
  • 1 ks Cuketa
  • 0.25 ks Kapusta hlávková
  • 0.25 ks Květák
  • 2 ks Mrkev kořen
  • 1 ks Pórek
  • 8 ks Pepř černý mletý
  • 3 ks Kosti hovězí řídké
  • 2 ks Petržel kořen
  • 1.5 l Voda pitná
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 362 kcal
  • Sacharidy 51 g
  • Tuky 95 g
  • Sodík 121 mg
  • Bílkoviny 31 g
  • Uhlovodany 48 g
  • Cholesterol 0.3 mg
  • Draslík 1389.3 mg
  • Vláknina 34901.2 mg
  • Vitamín A 34901.2 mg
  • Vitamín B6 0.4 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 126.1 mg
  • Vitamín E 0.8 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 6 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Cibuli neloupeme, ale rozpůlíme a řeznými plochami dolů vložíme do hrnce. Opečeme dohněda a pak zalijeme vodou. Opláchneme maso a kosti a přidáme je k cibuli.

  • 2

    Oškrábeme jednu mrkev, jednu kořenovou petržel a polovinu celeru a nakrájíme nadrobno a vsypeme do hrnce. Přidáme kuličky pepře a směs přivedeme k varu. Z povrchu odebíráme pěnu. Osolíme a bez pokličky vaříme 90 minut.

  • 3

    Oškrábeme baby karotku, zbylou normální mrkev, zbylou kořenovou petržel a polovinu celeru a brambory. Květák rozebereme na jednotlivé růžičky. Kapustu pokrájíme na nudličky. Opláchneme pórek a jeho bílou část pokrájíme na kolečka. Na plátky pokrájíme omytou cuketu. Jemně nasekáme petrželku.

  • 4

    Vyndáme maso a kosti. Vývar přecedíme přes síto a vlijeme ho zpátky do hrnce. Odpaříme ho na litr objemu a pak do něj vložíme připravenou zeleninu. Vaříme 30 minut na mírné teplotě.

  • 5

    Oddělíme od masa kosti a maso přidáme k zelenině. Přidáme nasekanou petrželku.

Komentáře k receptu