Okurkový salát s bramborami

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 38 minut
Počet porcí: 5

Suroviny

  • 80 g Ředkvička
  • 200 g Okurka salátová
  • 50 g Cibule
  • 15 g Kopr čerstvý
  • 10 ml Ocet vinný
  • 250 ml Smetana 16% (pochoutková)
  • 2 ks Brambory vařené
  • 2 ks Vejce slepičí
  • 2 špetka Sůl
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 160 kcal
  • Sacharidy 12 g
  • Tuky 10 g
  • Sodík 212 mg
  • Bílkoviny 6 g
  • Uhlovodany 10 g
  • Cholesterol 123.1 mg
  • Draslík 268.9 mg
  • Vláknina 2658 mg
  • Vitamín A 2658 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 9.1 mg
  • Vitamín E 0.2 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 1 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Vejce vaříme natvrdo 8 minut, oloupeme a nakrájíme na plátky. Vařené brambory a čerstvé ředkvičky pokrájíme také na plátky, salátovou okurku nastrouháme nahrubo. Cibuli nakrájíme nadrobno, kopr posekáme.

  • 2

    Všechny suroviny spolu promícháme a zalijeme smetanou, kterou jsme ochutili octem a solí.

  • 3

    Salát podáváme dobře vychlazený.

Komentáře k receptu