Tarator k osvěžení

Hodnocení 1x 0x
Čas přípravy: 30 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 100 g Ořechy vlašské
  • 1 ks Okurka salátová
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 1 špetka Sůl
  • 4 stroužek Česnek
  • 1 kg Jogurt bílý
  • 1 polévková lžíce Kopr čerstvý
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 343 kcal
  • Sacharidy 21 g
  • Tuky 25 g
  • Sodík 178 mg
  • Bílkoviny 14 g
  • Uhlovodany 21 g
  • Cholesterol 32.5 mg
  • Draslík 713.6 mg
  • Vláknina 4912.8 mg
  • Vitamín A 4912.8 mg
  • Vitamín B6 0.3 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 7.9 mg
  • Vitamín E 0.4 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 1.4 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Oloupeme a na kostičky nakrájíme salátovou okurku.

  • 2

    Nasekáme nahrubo ořechy, česnek rozdrtíme, nať kopru nakrájíme.

  • 3

    Našleháme jogurt, přidáme česnek, okurku, ořechy, kopr, pepř a sůl. Dáme vychladit do lednice.

  • 4

    Můžeme podávat i jako hlavní jídlo v teplých dnech.

Komentáře k receptu