Pikantní krůtí směs

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 35 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 400 g Krůtí prsa
  • 120 g Sádlo škvařené
  • 100 ml Víno bílé
  • 2 kávová lžička Sůl
  • 1 ks Cibule
  • 2 ks Feferony
  • 2 ks Okurky
  • 3 stroužek Česnek
  • 4 polévková lžíce Kečup
  • 2 polévková lžíce Petržel - nať
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 485 kcal
  • Sacharidy 9 g
  • Tuky 37 g
  • Sodík 459 mg
  • Bílkoviny 23 g
  • Uhlovodany 5 g
  • Cholesterol 94.1 mg
  • Draslík 388.4 mg
  • Vláknina 1392.5 mg
  • Vitamín A 1392.5 mg
  • Vitamín B6 0.6 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 16.8 mg
  • Vitamín E 0.1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 1.7 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Cibuli, česnek a kyselé okurky oloupeme, cibuli a feferonky nakrájíme nadrobno, okurky nakrájíme na nudličky, česnek prolisujeme.

  • 2

    Z krůtích prsou nakrájíme přes vlákna plátky, lehce je naklepeme, nakrájíme na proužky a osolíme.

  • 3

    Na pánvi rozpálíme sádlo, maso prudce opečeme, přidáme cibuli, zasmahneme, nakonec přidáme česnek, feferonky, okurky a kečup, zalijeme bílým vínem a krátce povaříme.

  • 4

    Hotovou směs posypeme sekanou petrželkou a podáváme.

Komentáře k receptu