Rychlá soljanka

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 30 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 250 g Hovězí maso vařené
  • 5 g Sůl
  • 10 g Petržel kudrnka
  • 15 ml Protlak rajčatový sterilovaný
  • 25 ml Olej rostlinný
  • 30 ml Smetana kysaná
  • 1 ks Cibule
  • 1 ks Citrony
  • 2 ks Okurky nakládané
  • 2 ks Bobkový list
  • 1 l Hovězí vývar základní
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 236 kcal
  • Sacharidy 12 g
  • Tuky 13 g
  • Sodík 3202 mg
  • Bílkoviny 22 g
  • Uhlovodany 11 g
  • Cholesterol 62.5 mg
  • Draslík 303.6 mg
  • Vláknina 7719 mg
  • Vitamín A 7719 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 27.6 mg
  • Vitamín E 0.8 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 2.3 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Cibuli a sladkokyselé okurky nakrájíme na drobné kostičky.

  • 2

    Cibuli osmažíme na oleji dozlatova a poté vmícháme rajčatový protlak a zalijeme vývarem. Přidáme okurky a bobkový list a vaříme 15 minut. Nakonec přisypeme na kousky nakrájené vařené maso a necháme ještě 2 minuty provařit.

  • 3

    Již hotovou polévku dochutíme citronem a osolíme, na talíři každou porci doplníme lžičkou zakysané smetany a posypeme petrželkou.

Komentáře k receptu