Hovězí se znojemskou omáčkou a rýží
Suroviny
- 300 g Rýže vařená
 - 1 kávová lžička Sůl
 - 1 kávová lžička Pepř černý mletý
 - 1 kávová lžička Sádlo škvařené vepřové
 - 2 ks Cibule
 - 6 ks Okurky nakládané
 - 2 ks Debrecínské párky
 - 1 l Hovězí bujón
 - 0.5 kg Hovězí maso přední
 - 1.5 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 273 kcal
 - Sacharidy 17 g
 - Tuky 10 g
 - Sodík 6455 mg
 - Bílkoviny 28 g
 - Uhlovodany 16 g
 - Cholesterol 77.5 mg
 - Draslík 606 mg
 - Vláknina 14119.8 mg
 - Vitamín A 14119.8 mg
 - Vitamín B6 0.6 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 8.8 mg
 - Vitamín E 0.9 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 4.6 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Hovězí maso odblaníme, osolíme a opepříme. Osmahneme na sádle po všech stranách, aby se zatáhlo a po chvíli ho vyndáme z hrnce.
 - 
                                2
Do výpeku z masa přidáme cibuli nakrájemnou na jemno a restujeme, dokud nezhnědne. Ke konci můžeme přidat trochu slaniny, omáčka tak bude výraznější. Zaprášíme cibuli hladkou moukou, chvíli restujeme a podlijeme bujónem.
 - 
                                3
Vrátíme do omáčky maso a necháme ho dusit, dokud nezměkne, alespoň hodinu. Mezitím vedle na pánvi osmahneme okurky nakrájené na drobno s kousky párků.
 - 
                                4
Vyndáme maso a nakrájíme na kousky. Vrátíme ho nakrájené do omáčky a podáváme s uvařenou rýží. Posypeme osmahnutou okurkou.