Lilky a papriky na sečuánský způsob

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 40 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 15 g Zázvor celý
  • 120 ml Vývar zeleninový
  • 1 kávová lžička Cukr krupice
  • 1 kávová lžička Ocet vinný
  • 1 kávová lžička Solamyl
  • 1 ks Cibule
  • 1 ks Lilek
  • 1 ks Paprika zelená
  • 2 ks Chilli paprička sušená
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Pepř sečuánský
  • 2 stroužek Česnek
  • 3 polévková lžíce Olej rostlinný
  • 1 polévková lžíce Omáčka sójová
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 154 kcal
  • Sacharidy 23 g
  • Tuky 8 g
  • Sodík 216 mg
  • Bílkoviny 4 g
  • Uhlovodany 23 g
  • Cholesterol 0.5 mg
  • Draslík 557.2 mg
  • Vláknina 15100 mg
  • Vitamín A 15100 mg
  • Vitamín B6 0.3 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 24.8 mg
  • Vitamín E 1.4 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 1.4 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Lilek přepůlíme a povrch lehce nařežeme nožem. Mírně posolíme a necháme asi půl hodiny okapat. Z lilků opatrně vymačkáme zbytek šťávy a omyjeme pod studenou vodou. Osušíme a nakrájíme na kostky o straně 2,5 cm.

  • 2

    Wok rozpálíme, vlijeme olej, přidáme lilek a za stálého míchání smažíme 5 minut. Vyjmeme a dáme stranou.

  • 3

    Do woku přilijeme 2 lžíce oleje, přidáme utřený česnek a nastrouhaný zázvor, smažíme asi 1 minutu. Přidáme cibuli nakrájenou na 2,5 cm kousky a smažíme další 2 minuty. Nakonec přidáme lilek, nakrájenou papriku, a chilli papričky, ještě asi 1 minutu smažíme. Přidáme ostatní přísady a promícháme.

  • 4

    Přivedeme k varu a za stálého míchání vaříme, dokud omáčka nezhoustne. Ihned podáváme.

Komentáře k receptu