Mořský ďas s krevetami a paprikou

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 25 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 500 g Mořský ďas
  • 0.5 kávová lžička Sůl mořská
  • 0.5 kávová lžička Pepř černý mletý
  • 0.5 kávová lžička Paprika mletá pálivá
  • 1 ks Paprika červená
  • 8 ks Krevety tygří - loupané
  • 2 polévková lžíce Olej olivový
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 1530 kcal
  • Sacharidy 61 g
  • Tuky 45 g
  • Sodík 1769 mg
  • Bílkoviny 478 g
  • Uhlovodany 1 g
  • Cholesterol 2131.3 mg
  • Draslík 541.4 mg
  • Vláknina 801.3 mg
  • Vitamín A 801.3 mg
  • Vitamín B6 0.4 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 23.7 mg
  • Vitamín E 0.3 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 0.5 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Omytou a osušenou rybu nakrájíme na kousky velké 3-4 cm. Osolíme a necháme odležet asi 15 minut.

  • 2

    Červenou papriku omyjeme, osušíme, zbavíme semínek a nakrájíme na širší proužky.

  • 3

    Krevety opláchneme a necháme okapat.

  • 4

    Na špízy napichujeme postupně kousek ryby, krevetu a proužek papriky. Pokapeme olejem, posypeme pepřem a mletou paprikou a opékáme na grilu asi 2 minuty z obou stran.

  • 5

    Ihned podáváme.

Komentáře k receptu