Terina se sladkou paprikou

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 140 minut
Počet porcí: 6

Suroviny

  • 500 g Chléb celozrnný pšenično-žitný
  • 20 g Máslo čerstvé
  • 260 g Sýr Bagoss
  • 250 g Sýr Ricotta
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 3 ks Vejce slepičí
  • 1 ks Chilli paprička
  • 2 ks Paprika žlutá
  • 2 ks Paprika červená
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 2 polévková lžíce Bazalka
  • 2 polévková lžíce Ocet vinný
  • 3 polévková lžíce Cibulka jarní
  • 4 polévková lžíce Olej olivový extra panenský
  • 2 polévková lžíce Olej olivový extra panenský
  • 1 polévková lžíce Hořčice
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 540 kcal
  • Sacharidy 46 g
  • Tuky 28 g
  • Sodík 263 mg
  • Bílkoviny 16 g
  • Uhlovodany 6 g
  • Cholesterol 147.9 mg
  • Draslík 209.8 mg
  • Vláknina 1882.6 mg
  • Vitamín A 1882.6 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 76.5 mg
  • Vitamín E 0.8 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 8.5 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Troubu předehřejeme na 190 ˚C a vymažeme si máslem pečicí papír na formu. Asi půl kilového chleba a polovinu červené a žluté papriky zbavené semínek nakrájíme na kostičky a dáme stranou, zbylé papriky nakrájíme na větší kousky.

  • 2

    V pánvi rozpálíme olej, přidáme kousky papriky a chilli papriku, přikryjeme a dusíme 20 minut dokud nebudou měkké, pak je rozmixujeme v mixéru a propasírujeme přes cedník. Smícháme ricottu, sýr bagoss, hořčici, sůl, vejce, vmícháme kaši a papriku nakrájenou na kostičky. Směs nalijeme do chlebové formy, přikryjeme pečicím papírem a postavíme formu do pekáče.

  • 3

    Pekáč do poloviny naplníme vodou a vaříme 95 minut. Po 95 minutách necháme chladnout a na hodinu dáme terinu do lednice. Poté ji vyklopíme na talíř a sloupneme pečicí papír.

  • 4

    Smícháme suroviny na vinaigrette: 2 lžíce vinného octa, 2 lžíce oleje, 1 špetku soli, 1 špetku pepře, 3 lžíce jarní cibulky a 2 lžíce nakrájené čerstvé bazalky. Vše promícháme a polijeme terinu, nakrájíme na plátky.

Komentáře k receptu