Krůtí prsa s jablečným vínem

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 90 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 120 g Cibule
  • 750 g Krůtí prsa
  • 30 g Máslo čerstvé
  • 5 g Sůl
  • 3 g Pepř černý mletý
  • 30 g Petržel - nať
  • 150 g Paprika žlutá
  • 150 g Paprika červená
  • 300 ml Víno jablečné
  • 1 stroužek Česnek
  • 0.09 polévková lžíce Olej slunečnicový
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 505 kcal
  • Sacharidy 29 g
  • Tuky 20 g
  • Sodík 602 mg
  • Bílkoviny 43 g
  • Uhlovodany 29 g
  • Cholesterol 130.9 mg
  • Draslík 793.7 mg
  • Vláknina 4350 mg
  • Vitamín A 4350 mg
  • Vitamín B6 1.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 133.2 mg
  • Vitamín E 0.7 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 11.3 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Do pekáče nalijeme olej a rozpustíme v něm máslo. Když začne máslo pěnit, přidáme kousky krůtího masa a 5 minut zprudka ze všech stran smažíme. Vyjmeme je a necháme na teple.

  • 2

    Pekáč odstavíme na mírnější oheň, přidáme kolečka cibule, drcený česnek, červenou a žlutou papriku nakrájenou na nudličky. Zeleninu 5 minut smažíme, až začne měknout.

  • 3

    Do pekáče vrátíme krůtí maso, zalijeme jablečným vínem a přivedeme k varu. Podle chuti osolíme a opepříme, přikryjeme a 1 hodinu podusíme v předehřáté troubě při 160 °C, aby maso změklo.

  • 4

    Děrovanou naběračkou přemístíme zeleninu a maso na vyhřátý servírovací talíř. Pekáč postavíme na sporák a průběžně promícháváme, omáčku svaříme, aby zhoustla. Ochutnáme ji, osolíme a opepříme.

  • 5

    Polijeme omáčkou maso a zeleninu, ozdobíme nasekanou petrželí a servírujeme.

Komentáře k receptu