Hrášek na řecký způsob

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 55 minut
Počet porcí: 5

Suroviny

  • 6 g Sůl
  • 50 g Kopr čerstvý
  • 4 g Pepř černý mletý
  • 3 ks Brambory
  • 4 ks Cibule
  • 3 ks Rajčata
  • 1 l Voda pitná
  • 2 dl Olej slunečnicový
  • 1 kg Hrášek mražený
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 582 kcal
  • Sacharidy 44 g
  • Tuky 41 g
  • Sodík 706 mg
  • Bílkoviny 13 g
  • Uhlovodany 44 g
  • Cholesterol 0 mg
  • Draslík 818.8 mg
  • Vláknina 25116 mg
  • Vitamín A 25116 mg
  • Vitamín B6 0.4 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 62 mg
  • Vitamín E 16.7 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 5.6 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    V hrnci na rozpáleném oleji osmažíme nadrobno nakrájenou cibuli, postupně přidáme hrášek čerstvý nebo mražený.

  • 2

    Oloupané brambory nakrájíme na kostky a přidáme do hrnce, lehce orestujeme. Nakonec přilijeme vodu, rozmixovaná rajčata a přidáme kopr, sůl a pepř. Vaříme asi 45 minut na mírném ohni za občasného míchání.

  • 3

    Podáváme jako přílohu, možno i studené.

Komentáře k receptu