Červená holandská omáčka s tymiánem

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 35 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 150 g Máslo čerstvé
  • 5 g Sůl
  • 5 g Cukr krupice
  • 10 g Pepř cayenský
  • 20 g Tymián čerstvý
  • 80 g Protlak rajčatový
  • 120 ml Víno červené
  • 3 ks Vaječný žloutek slepičí
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 411 kcal
  • Sacharidy 10 g
  • Tuky 37 g
  • Sodík 498 mg
  • Bílkoviny 5 g
  • Uhlovodany 5 g
  • Cholesterol 322.7 mg
  • Draslík 143.6 mg
  • Vláknina 2760 mg
  • Vitamín A 2760 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 9.9 mg
  • Vitamín E 0.6 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 43.1 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Máslo rozpustíme na mírném plameni a metličkou do něj vmícháme rajský protlak, zahřátý na pokojovou teplotu. Přidáme lístky tymiánu. Žloutky s červeným vínem ušleháme ve vodní lázni a pomalu, za stálého míchání, přiléváme máslo s rajským protlakem. Omáčku dochutíme solí, kaeynským pepřem a cukrem.

Komentáře k receptu