Omáčka Nantua

Hodnocení 0x 1x
Čas přípravy: 120 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 60 g Celer - nať
  • 60 g Cibule
  • 100 g Pórek
  • 200 g Rajčata
  • 90 g Sůl
  • 600 g Humr
  • 50 ml Olej olivový
  • 500 ml Víno bílé
  • 3000 ml Voda pitná
  • 50 ml Koňak Armaňak
  • 800 ml Omáčka bešamelová
  • 20 ml Protlak rajčatový
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 1254 kcal
  • Sacharidy 129 g
  • Tuky 47 g
  • Sodík 9209 mg
  • Bílkoviny 47 g
  • Uhlovodany 11 g
  • Cholesterol 142.5 mg
  • Draslík 688.5 mg
  • Vláknina 2637 mg
  • Vitamín A 2637 mg
  • Vitamín B6 0.3 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 10.5 mg
  • Vitamín E 2.7 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 2 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Humry omyjeme a dáme vařit do 3 l vařící vody. Přisypeme 90 g soli, povaříme 20 vteřin, poté vyjmeme a necháme okapat.

  • 2

    Hrudníky pokrájíme na větší kusy.

  • 3

    Olej rozpálíme, orestujeme na něm pokrájenou cibuli, pórek, rajčata a celer, podlijeme vínem. Vaříme 15 minut.

  • 4

    Bešamelovou omáčku zahřejeme a smícháme se zeleninovou směsí. Vmícháme protlak a vaříme 60 minut.

  • 5

    Hotovou omáčku přecedíme, přimícháme pokrájené humří ocásky a koňak.

Komentáře k receptu