Omáčka Nantua
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 1254 kcal
- Sacharidy 129 g
- Tuky 47 g
- Sodík 9209 mg
- Bílkoviny 47 g
- Uhlovodany 11 g
- Cholesterol 142.5 mg
- Draslík 688.5 mg
- Vláknina 2637 mg
- Vitamín A 2637 mg
- Vitamín B6 0.3 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 10.5 mg
- Vitamín E 2.7 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 2 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Humry omyjeme a dáme vařit do 3 l vařící vody. Přisypeme 90 g soli, povaříme 20 vteřin, poté vyjmeme a necháme okapat.
-
2
Hrudníky pokrájíme na větší kusy.
-
3
Olej rozpálíme, orestujeme na něm pokrájenou cibuli, pórek, rajčata a celer, podlijeme vínem. Vaříme 15 minut.
-
4
Bešamelovou omáčku zahřejeme a smícháme se zeleninovou směsí. Vmícháme protlak a vaříme 60 minut.
-
5
Hotovou omáčku přecedíme, přimícháme pokrájené humří ocásky a koňak.