Jehněčí v kari omáčce

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 130 minut
Počet porcí: 6

Suroviny

  • 1500 g Jehněčí plec
  • 180 g Cibule
  • 12 g Mouka pšeničná hladká T 650
  • 24 g Kari koření
  • 200 g Rajčata
  • 10 g Zázvor celý
  • 80 g Banány
  • 50 g Jablka
  • 50 ml Olej stolní
  • 200 ml Voda pitná
  • 40 ml Citronová šťáva
  • 2 špetka Sůl
  • 2 špetka Pepř černý mletý
  • 3 stroužek Česnek
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 496 kcal
  • Sacharidy 14 g
  • Tuky 26 g
  • Sodík 260 mg
  • Bílkoviny 51 g
  • Uhlovodany 12 g
  • Cholesterol 169.7 mg
  • Draslík 952.7 mg
  • Vláknina 5890 mg
  • Vitamín A 5890 mg
  • Vitamín B6 0.6 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 12.4 mg
  • Vitamín E 1.7 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 5.6 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Maso očistíme od přebytečného tuku a pokrájíme na větší kostky, osolíme a opepříme. Ty osmahneme na rozpáleném oleji po dobu deseti minut. Maso vyjmeme z pánve a necháme okapat.

  • 2

    Cibuli pokrájíme na drobné kousky a osmahneme na pánvi po mase, dusíme 8 minut. Přidáme kari a mouku, necháme dusit 5 minut. Přidáme oloupaná a semínek zbavená rajčata a utřený česnek, zázvor a 200 ml vody. Dusíme 2 minuty, přidáme maso, rozmačkaný banán a oloupané pokrájené jablko. Promícháme a dusíme přiklopené 75 minut.

  • 3

    Hotovou omáčku zakápneme citronovou šťávou.

Komentáře k receptu