Nákyp ze pstruhů

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 65 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 800 g Brambory vařené ve slupce
  • 60 g Máslo čerstvé
  • 500 g Rajčata
  • 50 g Sýr Eidam cihla 40%
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 3 ks Cibule
  • 2 ks Pstruh
  • 2 stroužek Česnek
  • 1 polévková lžíce Worcester (worcesterská omáčka)
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 734 kcal
  • Sacharidy 48 g
  • Tuky 32 g
  • Sodík 849 mg
  • Bílkoviny 63 g
  • Uhlovodany 47 g
  • Cholesterol 171.8 mg
  • Draslík 2145.3 mg
  • Vláknina 18855 mg
  • Vitamín A 18855 mg
  • Vitamín B6 1.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 34.1 mg
  • Vitamín E 1.2 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 33.1 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Ve slupce uvařené brambory oloupeme a nakrájíme na plátky.

  • 2

    Očištěné a omyté pstruhy podusíme v osolené vodě doměkka, vykostíme a nakrájíme na kousky.

  • 3

    Oloupanou, jemně nakrájenou cibuli a česnek zpěníme na části másla, přidáme kousky pstruhů a opečeme je.

  • 4

    Rajčata krátce spaříme ve vroucí vodě, oloupeme a nakrájíme na silnější kolečka.

  • 5

    Všechy připravené suroviny urovnáme ve vrstvách do máslem vymazané nákypové formy, každou vrstvu osolíme a zakapeme worcesterem. Povrch posypeme nastrouhaným sýrem a pokapeme zbylým máslem. Zapékáme v mírně vyhřáté troubě asi 30 minut.

  • 6

    Můžeme podávat se zeleninovým salátem.

Komentáře k receptu