Zeleninový nákyp s rýží

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 75 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 100 g Rýže loupaná
  • 250 g Chřest bílý
  • 100 g Houby čerstvé
  • 100 g Olej stolní
  • 30 g Sýr Eidam cihla 40%
  • 100 g Šunka dušená
  • 250 g Květák
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 2 ks Vejce slepičí
  • 2 l Voda pitná
  • 1 polévková lžíce Máslo čerstvé
  • 2 polévková lžíce Strouhanka
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 509 kcal
  • Sacharidy 30 g
  • Tuky 37 g
  • Sodík 312 mg
  • Bílkoviny 16 g
  • Uhlovodany 30 g
  • Cholesterol 160.4 mg
  • Draslík 492.9 mg
  • Vláknina 8248.2 mg
  • Vitamín A 8248.2 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 33.6 mg
  • Vitamín E 1.3 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 9.8 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Očištěný chřest a květák krátce ovaříme v osolené vodě. Očištěné, nakrájené houby podusíme na oleji a propláchnutou rýži udusíme do poloměkka.

  • 2

    Rýži promícháme se žloutky a nastrouhaným sýrem, přidáme jemně nasekanou šunku, nadrobno nakrájenou zeleninu, podušené houby a nakonec lehce vmícháme pevný sníh ušlehaný z bílků.

  • 3

    Hmotu vložíme do vymazané a vysypané zapékací mísy a pečeme ve středně vyhřáté troubě asi 45 minut.

  • 4

    Nákyp podáváme politý máslem.

Komentáře k receptu