Rybí polévka z bělic

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 60 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 70 g Rýže loupaná
  • 700 g Bělice
  • 150 ml Víno bílé
  • 1250 ml Voda pitná
  • 150 ml Olej rostlinný
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 1 ks Cibule
  • 2 ks Rajčata
  • 1 ks Bobkový list
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 3 stroužek Česnek
  • 1 polévková lžíce Petržel - nať
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 451 kcal
  • Sacharidy 21 g
  • Tuky 38 g
  • Sodík 213 mg
  • Bílkoviny 2 g
  • Uhlovodany 21 g
  • Cholesterol 0 mg
  • Draslík 196.2 mg
  • Vláknina 3137 mg
  • Vitamín A 3137 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 10 mg
  • Vitamín E 3.7 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 0.7 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Bělice očistíme, omyjeme a nakrájíme na kousky. Vložíme do hrnce a zalijeme vodou. Přidáme oloupanou, rozkrojenou cibuli, oloupaný česnek, olej a koření. Chvíli povaříme, přilijeme víno, přidáme omytá, na plátky nakrájená rajčata a zvolna povaříme asi 20 minut. Ryby vyjmeme.

  • 2

    Polévku přecedíme, vsypeme do ní propláchnutou rýži a uvaříme ji doměkka.

  • 3

    Před podáváním do polévky vložíme kousky ryb a přidáme nasekanou petrželku.

Komentáře k receptu