Papriky plněné masem a rýží

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 80 minut
Počet porcí: 6

Suroviny

  • 600 g Brambory vařené
  • 750 g Rajčata
  • 200 g Rýže dušená
  • 15 g Sůl
  • 3 g Pepř černý mletý
  • 10 g Paprika mletá sladká
  • 300 g Vepřové maso mleté
  • 10 g Cukr moučkový
  • 20 g Solamyl - bramborový škrob
  • 400 ml Smetana 16% (pochoutková)
  • 50 ml Voda pitná
  • 6 ks Paprika zelená
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 424 kcal
  • Sacharidy 43 g
  • Tuky 22 g
  • Sodík 1249 mg
  • Bílkoviny 15 g
  • Uhlovodany 38 g
  • Cholesterol 69.3 mg
  • Draslík 939.2 mg
  • Vláknina 11558.3 mg
  • Vitamín A 11558.3 mg
  • Vitamín B6 0.8 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 81.1 mg
  • Vitamín E 1.5 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 1.8 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Mleté maso osolíme, opepříme, opaprikujeme, důkladně promícháme a smícháme s dušenou rýží. Papriky u stopky odřízneme, zbavíme jádřinců a naplníme masovou směsí.

  • 2

    Rajčata spaříme, oloupeme, vložíme do hrnce, podlijeme trochou vody a povaříme asi 15 minut. Rajčata rozšťoucháme, osolíme, trošku osladíme, přidáme plněné papriky a podusíme 30 minut. Podle potřeby podléváme vodou. Máme-li omáčku řídkou, zahustíme ji solamylem. Do hotového pokrmu přimícháme smetanu a podáváme s vařenými bramborami.

Komentáře k receptu