Papriky plněné masem a rýží
Suroviny
- 600 g Brambory vařené
- 750 g Rajčata
- 200 g Rýže dušená
- 15 g Sůl
- 3 g Pepř černý mletý
- 10 g Paprika mletá sladká
- 300 g Vepřové maso mleté
- 10 g Cukr moučkový
- 20 g Solamyl - bramborový škrob
- 400 ml Smetana 16% (pochoutková)
- 50 ml Voda pitná
- 6 ks Paprika zelená
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 424 kcal
- Sacharidy 43 g
- Tuky 22 g
- Sodík 1249 mg
- Bílkoviny 15 g
- Uhlovodany 38 g
- Cholesterol 69.3 mg
- Draslík 939.2 mg
- Vláknina 11558.3 mg
- Vitamín A 11558.3 mg
- Vitamín B6 0.8 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 81.1 mg
- Vitamín E 1.5 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 1.8 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Mleté maso osolíme, opepříme, opaprikujeme, důkladně promícháme a smícháme s dušenou rýží. Papriky u stopky odřízneme, zbavíme jádřinců a naplníme masovou směsí.
-
2
Rajčata spaříme, oloupeme, vložíme do hrnce, podlijeme trochou vody a povaříme asi 15 minut. Rajčata rozšťoucháme, osolíme, trošku osladíme, přidáme plněné papriky a podusíme 30 minut. Podle potřeby podléváme vodou. Máme-li omáčku řídkou, zahustíme ji solamylem. Do hotového pokrmu přimícháme smetanu a podáváme s vařenými bramborami.