Žampionová omeleta

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 25 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 30 g Máslo čerstvé
  • 80 g Sýr Ementál (Primátor)
  • 250 g Žampiony čerstvé
  • 5 ml Sůl
  • 5 ml Pepř černý mletý
  • 10 ml Pepř cayenský
  • 100 ml Smetana sladká 12%
  • 4 ks Vejce slepičí
  • 1 ks Šalotka
  • 1 ks Bylinky čerstvé - svazek
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 307 kcal
  • Sacharidy 14 g
  • Tuky 22 g
  • Sodík 591 mg
  • Bílkoviny 18 g
  • Uhlovodany 13 g
  • Cholesterol 272.3 mg
  • Draslík 484.6 mg
  • Vláknina 3772.5 mg
  • Vitamín A 3772.5 mg
  • Vitamín B6 0.4 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 6.6 mg
  • Vitamín E 0.6 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 10.6 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Žampiony pečlivě očistíme a nakrájíme na plátky. Bylinky omyjeme, necháme oschnout, nadrobno nasekáme, šalotku oloupeme a na jemno nasekáme.

  • 2

    Na pánvi rozehřejeme máslo, dokud nezačne pěnit. Do pánve vložíme žampiony společně se šalotkou, za stálého míchání důkladně osmažíme.

  • 3

    Vejce našleháme společně se smetanou, smícháme s nasekanými bylinkami, na pánvi promícháme. Těsto osolíme, opepříme, přidáme kajenský pepř. Vaječnou směsí zalijeme houby a zasypeme nastrouhaným sýrem. Omeletu necháme ztuhnout na mírném ohni, občas pánví zatřeseme.

Komentáře k receptu