Zapečené ravioli s antipasti

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 45 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 100 g Mandle
  • 200 g Sýr Parmezán
  • 250 g Rajčata loupaná (konzervovaná)
  • 400 g Těstoviny Ravioli
  • 200 g Antipasti
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 1 kávová lžička Tresť mandlová
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 1 špetka Šalvěj sušená
  • 1.5 l Voda pitná
  • 1 polévková lžíce Máslo čerstvé
  • 1 polévková lžíce Olej stolní
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 678 kcal
  • Sacharidy 29 g
  • Tuky 47 g
  • Sodík 2244 mg
  • Bílkoviny 38 g
  • Uhlovodany 29 g
  • Cholesterol 143.9 mg
  • Draslík 457.1 mg
  • Vláknina 8789.8 mg
  • Vitamín A 8789.8 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 5.8 mg
  • Vitamín E 7.1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 7.5 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Ravioli uvaříme v dostatečném množství osolené vody dle návodu na obalu. Uvařené ravioli scedíme a necháme okapat. Předehřejeme troubu na 200 ºC (horkovzdušnou troubu na 180 ºC).

  • 2

    Tvrdý pikantní sýr nastrouháme. Připravíme hrnec, ve kterém za míchání ohříváme rajčata i se šťávou, přidáme nakládané míchané antipasti a mandlové aroma. Ohříváme, dokud se sýr nezačne tavit. Vše dochutíme solí, pepřem a drcenou šalvějí.

  • 3

    Mandle spaříme horkou vodou a oloupeme slupky, poté je nakrájíme na plátky. Zapékací mísu vymažeme olejem a vyložíme vařenými ravioli.

  • 4

    Ravioli poklademe směsí zeleniny a rajčat, rovnoměrně rozprostřeme. Navrch nasypeme plátky mandlí a vločky másla. Vložíme do horní části trouby, zapékáme 5-6 minut. Po uplynutí doby mísu vyjmeme, ravioli upravíme na talíře a podáváme.

Komentáře k receptu